8. 11. 2015, 14:50

Kasvissyöjä tai vegaani? Prahassa et kuole nälkään!

Aiotko tulla Prahaan lomalle tai pitkäksi aikaa? Vältätkö lihaa tai jopa kaikkia eläinperäisiä tuotteita? Älä pelkää, Praha tarjoaa paljon ruokaelämyksiä myös niin kasvissyöjille kuin vegaaneillekin!

Vaikka nykyään vegaanituotteiden saanti tšekkiläisissä kaupoissa ei ole niin hyvällä mallilla kuin Suomessa, kauppojen tarjonta muuttuu aina paremmaksi ja tilanne Prahassa on poikkeuksellisen erinomainen myös “epälihansyöjille”. Tässä “Sadan tornin kaupungissa” sijaitsee enemmän kuin 40 kasvis- ja vegaaniravintolaa ja bistroa. Näin ollen Praha on ehdottomasti “vegetarian&vegan friendly” kaupunki! Tykkäätkö intialaisesta keittiöstä vai suositko enemmän Kiinan ruokakulttuuria? Ja mitä sanoisit, jos olisi mahdollista maistaa perinteisen tšekkiläisen ruuan vegaanista versiota? Prahasta löydät kaikkea! Ja koska olen itse kasvissyöjä, annan nyt sinulle neuvoja siitä, mihin kannattaa mennä syömään. Terveellisesti, herkullisesti ja hyvänlaatuisesti!

  1. En syö lihaa, mutta maito ja muut eläinperäiset tuotteet ovat ihan ok!

Ravintola Maranatha sijaitsee Prahassa 4, ja se on pääasiallisesti kasvisravintola, mutta sieltä voit saada myös vegaaniruokaa. Sen tunnuslause on “Meidän ruokamme saa teidän sydämenne“ ja minä voin vahvistaa sen olevan totta. Tämä on nimittäin hieno ruokapaikka, jossa voit nauttia tosi mukavasta sisustuksesta ja erinomaisesta ruuasta järkevällä hinnalla. Maranatha-ravintola käyttää vain hyvänlaatuisia, tuoreita raaka-aineita. Ruokalista koostuu runsaasta valikoimasta kylmiä ja lämpimiä ruokia, joten riippumatta siitä, kuinka nirso olet, Maranthan tarjonta tyydyttää varmasti makuvaatimuksesi. Haluatko syödä kotona? Tämä ei ole ongelma, take-away on myös mahdollista! Ja jos olet kiinnostunut siitä, mitä tarkalleen ottaen syöt, voit jutella kokin kanssa! Hän pystyy kertomaan sinulle kaiken kasvisruuasta.

Kasvissyöjan mielipide: “Tosi mukava ravintola, jossa voi fiilistellä ympäristöä, hyvää palvelua ja erinomaista ruokaa. Prahan paras kasvisravintola!”

Arvosana: ∗∗∗∗∗

Täältä sivulta löydät enemmän: restauracemaranatha.cz

 

11111

kuvan lähde

Dhaba Beas on kasvisravintoloiden ketju, josta saat 50 % alennusta tuntia ennen kuin ravintola sulkeutuu. Mikä on ravintolan tavoitteena? Tarjota ihmisille eettisesti valmistettua ruokaa, joka on samalla herkullista, ravitsevaa, terveellista ja edullistakin. Dhaba Beasin ruuan valmistuksessa käytetään intilaisen keittiön perinteisia menetelmiä, mikä tarkoittaa, että lihaa, kalaa ja munaa ei käytetä. Tässä ravintolassa laitetaan ruokaa päivisin ja ilman puolivalmisteita.

Kasvissyöjan mielipide: “Joissakin ravintoloissa on liian paljon ihmisiä, joten syöminen ei ole niin mukavaa. Palvelukaan ei ole aina hyvää, mutta ruoka on aika herkullista.“

Arvosana: ∗∗∗

Täältä sivulta löydät enemmän: beas-dhaba.cz

 

Maitrea-ravintola sijaitsee aivan Prahan keskustassa. Sen tunnuslause on “Buddhalla on kevyt pää”, joka viittaa siihen, että syöminen on niin kuin mietiskely. Sisustus on sisustettu fengshuin oppien mukaan, paikassa on esimerkiksi kaksi lähdettä ja takka. Maitrea tarkoittaa “rakastava hyväntahtoisuus” ja se on myös ravintolan tavoite – laittaa ruokaa ilman lihaa ja kärsimystä sillä tavalla, että se on herkullista myös epäkasvissyöjile. Mielipiteet tästä ravintolasta ovat monenlaisia, joten sitä pitää kokeilla itse!

Menun esimerkki: Tomaattikeitto valkoisten papujen ja pinaatin kanssa; Pasta paprikakastikkeen, kesäkurpitsan ja parmesaanijuuston kanssa.

Kasvissyöjan mielipide: “Kaunis ruokapaikka, erinomaista ruokaa!”

“Huonoin kasvisravintola, jossa on epävastuullisia työntekijötä. Ruoka on aina kylmää, se haisee oudolta ja jos näin tilanne tapahtuu, he eivät pyydä anteeksi!”

Arvosana: ∗∗∗

Täältä sivulta löydät enemmän: restaurace-maitrea.cz

 1-20100203-3473-2064-pic

kuvan lähde

Tahdotko kokeilla jotain erilaista? Góvinda on hare krishnan kasvisravintola, josta löydät kaiken: hyvää ruokaa, rauhallisen ympäristön ja inspiroivia ihmisiä. Tämä paikka on täynnä ruokaa sielulle ja ruumiille. Hinnat ovat tosi matalia ja ruokaa laitetaan aina rakkaudella. Äläkä unohda maistaa myös heidän kakkujaan ja jälkiruokaan! Ne ovat parhaita! Iso haittapuoli on liian pieni tarjonta, sillä joka päivä laitetaan vain yksi ruoka.

Kasvissyöjan mielipide: “Mukava ja rauhallinen paikka, aina hyvä palvelu, mutta ei voi valita ruokaa, jos ruokalistassa on vain yksi lämmin ateria.”

Arvosana: ∗∗∗

Täältä sivulta löydät enemmän: govinda.cz

  1. Apua, vegaani tulee kylään!

Veggie Point on ihana vaihtoehto vegaaneille (mutta myös kaikille muille!) Prahasta 5. Tämä on luomubistro, jossa voit maistaa vegaanipurilaisia, wrappeja, salaatteja ja paljon muuta. Eli saat trendikästä ruokaa terveellisesti ja eettisesti! Veggie Point tarjoaa vain tuoreita ja hyvänlaatuisia aterioita. Ravintolan tarjonta on tosi laaja ja heijastaa erikoisia maailman ruokakulttuureja. Joka päivä siellä leivotaan omia leivonnaisia ja makeisia. Jos on mahdollista, he käyttävät paikallisia raaka-aineita. Bistron tavoitteena on näyttää ihmisille, että on mahdollista syödä herkullisesti, terveellisesti ja käyttäytyä ekologisesti ja eettisesti samaan aikaan.

Vegaanin mielipide: “Kaunis ja viihtyisä ruokapaikka, josta saat erinomaisia aterioita, mutta hinnat ovat vähän korkeampia.”

Arvosana: ∗∗∗∗

Täältä sivulta löydät enemmän: en.veggiepoint.cz

 

1222

kuvan lähde

LoVeg on vegaaniravintola, joka sijaitsee Prahan sydämessä, Prahan linnan lähellä. Sieltä löydät romanttista tunnelmaa ja tosi mukavan ympäristön, joka tuntuu erittäin historialliselta. Tämän ravintolan tavoitteena on todistaa, että ruoka on kaikkien aistien elämys ja jos valitaan oikein, niin eläimet eivät kärsi ja maailma muuttuu paremmaksi. LoVeg on tosi suosittu ruokapaikka, joten sinne pitää tehdä varaus etukäteen. Hinnatkin ovat korkeampia, mutta varmasti kannattaa kokeilla sitä! Ruokalistalta löydät myös  tšekkiläisten perinteisten aterioiden vegaaniversioita.

Arvosana: ∗∗∗∗

Täältä sivulta löydät enemmän: loveg.cz, facebook.com/lovegcz

 

1113

kuvan lähde

Viimeisen suositeltavan ruokapaikan nimi on Plevel, joka tarkoitta “rikkakasvi” suomeksi. Se on vegaani&raw -ravintola, joka tarjoaa aasialaista, intialaista, italialaista ja meksikolaista ruokakulttuuria. Sieltä löydät aamupalaa, lämmintä ja kylmääkin ruokaa, burgeria ja take-away -palvelu on mahdollista! Plevel on nykyään suosituin vegaaniravintola Prahassa, koska se sijaitsee Krymská boheemikadulla, joka on kuuluisa vauhdikkaan yöelämänsä takia. Ravintola toimii myös galleriana ja se on Plevelin tavoite: yhdistää taidetta ja gastronomiaa! Sen lisäksi kaikki työntekijat Plevelissa ovat kasvissyöjiä tai vegaaneja, joilla on yhteinen filosofia.

Vegaanin mielipide: “En voi sanoa mitään pahaa tästä ravintolasta. Ravintolassa on jumalalliset ateriat, kodikas sisustus, mukavat tarjoilijat, ihana musiikki ja sen lisäksi piano ravintolan edessä… On tosi helppoa rakastua tähän ruokapaikkaan!”

Arvosana: ∗∗∗∗∗

Täältä sivulta löydät enemmän: restauraceplevel.cz, facebook.com/restauraceplevel

 

Kannattaa tsekata myös: LovingHut, Puro ja Moment 

Katso täydellinen lista tältä sivulta.

Hyvää ruokahalua!

 

teksti: Eliška Turčanová